a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Omáčka z japonských hub

Použité suroviny

30 g másla
200 g japonských hub šitaké nakrájených na tenké plátky
2 PL muškátového vína
1/4 hrnku silného hovězího vývaru
2 PL celozrnné hořčice
3/4 hrnku smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř
1 PL nadrobno nakrájené čerstvé petrželky

Postup

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme houby a mícháme při střední teplotě, až jsou houby měkké (pokud používáme sušené houby, před úpravou je na hodinu namočíme do vody). Přilijeme muškátové víno a mícháme tak dlouho, až se téměř vypaří. Přimícháme vývar, hořčici a smetanu a za stálého míchání uvedeme do varu. Snížíme teplotu a zvolna vaříme 5 minut, až se tekutina částečně odpaří a omáčka zhoustne. Ochutíme, přidáme petrželku a podáváme.
>
close
Ostrov hraček