a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Omáčka z vepřového jazyka

Použité suroviny

1 vepřový jazyk,
2 tavené sýry,
lžíce másla,
lžíce hladké mouky,
1/2 l mléka,
malá zakysaná smetana,
stroužek česneku,
majoránka,
sůl

Postup

V osolené vodě uvaříme doměkka vepřový jazyk, který prudce zchladíme, sloupneme a nakrájíme na plátky. Z másla, hladké mouky, česneku a soli usmažíme jíšku.

Rozředíme vývarem, případně mlékem a necháme provařit. Přidáme tavené sýry a zjemníme zakysanou smetanou. Sýry se musí v omáčce rozpustit. Dokořeníme majoránkou, vložíme nakrájený jazyk a prohřejeme.

>
close
Ostrov hraček