a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Polská omáčka

Použité suroviny

30g másla
30g cibule
30g mouky
3/8l masového vývaru
1/8 bílého, suchého vína
kůra z 1/2 vosku zbaveného citronu
20g oloupaných mandlí, nakrájených na nudličky
20g hrozinek
10g cukru
sůl podle chuti
1 lžíce rybízové zavařeniny

Postup

Na másle zpěníme cibulku, přidáme mouku a upražíme do světlerůžova. Vzniklou jíšku rozředíme vyvarem a necháme po 1/2 hodiny povařit. Potom ji přecedíme, přidáme na jemno nastrouhanou kůru, hrozinky, mandle, na karamel upražený, rozvařený cukr, sůl a zavařeninu.

Vše povaříme a podáváme s hovězím, vepřovým masem, nebo vařeným jezykem.

>
close
Ostrov hraček