a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Remuládová omáčka

Použité suroviny

2 vejce,
1 lžíce citronové šťávy,
1 lžíce ostré hořčice,
sůl,
bílý pepř,
1/8l oleje,
1 lžíce kaparů,
1 nakládaná okurka,
1 malá cibule,
2 stonky estragonu, kerblíku nebo zelené petrželky

Postup

ddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s citronovou šťávou, hořčicí, solí a pepřem. Za stálého šlehání přidáváme olej, nejdříve po kapkách, později tenkým pramínkem.

Dáme okapat kapary a nakládanou okurku. Oloupeme cibuli, omyjeme a osušíme bylinky a odděleně nasekáme cibuli, bylinky a nakládanou okurku. Přimícháme kapary.

>
close
Ostrov hraček