a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Romesco omáčka

Použité suroviny

1/4 hrnku olivového oleje
1/4 hrnku oloupaných stroužků česneku
1 červená paprika, oloupaná a jadřince zbavená
2 zralá rajčata, nejlépe soudková (lze použít i z konzervy, ale bez tekutiny)
2 sušené chili papričky (nejlépe španělské Ančo), namočené ve vařící vodě a zbavené jadřince
1 krajíc bílého chleba kůrky zbaveného a nekrájeného na kostky
1/4 hrnku octa z červeného vína
1/4 hrnku suchého červeného vína
1/4 hrnku na sucho opražených, slupky zbavených lískových oříšků
1 lžíce medu
sůl a pepř podle chuti

Postup

Rozehřát olej na velké pánvi do bodu kouře.

Zvláštť osmažit česnek, červenou papriku, chili papričky, chleba a nakonec rajčata, každé asi po 2min. Vyjmout každou ingredienci pomocí drátěné naběračky.

Do pánve nalít ocet, víno a uvolnit všechen výpek ode dna. Nalít těkutinu do mixeru, přidat osmažené ingredience a vše rozmixovat. Přidat lískové oříšky a rozmixovat směs do jemna. Přidat med a ochutit směs solí a pepřem.

>
close
Ostrov hraček