a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Sicilská omáčka

Použité suroviny

1 cibule nastrouhaná,
1 malý lilek oloupaný na jemno nakrájený,
1 zelená paprika na jemno nakrájená,
45 g konserva ančoviček ( vynechat pro veg. ),
mléko,
10 černých oliv bez pecek posekaných,
1 lžíce kaparů posekaných,
1/3 hrnku oleje,
2 česneky rozetřené s trochou soli,
2 konservy (400g) celých rajčat,
1 lžička čerstvé bazalky posekané (nebo 1/2 lžičky usušené),
1/4 hrnku čerstvé petržele posekané,
pepř dle chuti

Postup

Namočit ančovičky do mléka. Rozehřát olej na pánvi, přidat cibuli, lilek a papriku a smažit za stálého míchání, než lilek změkne. Přidat česnek, rajčata i s tekutinou rozdrcená vidličkou a bazalku. Přikrýt, přivést do varu a pomalu dusit po 30min. Přidat ančovičky (vyjmuté z mléka), olivy, kapary, petrželku, pepř podle chuti a za stálého míchání dusit dalších 5 min.

Podávat s jakoukoliv těstovinou. Na stůl dát misku s parmazánem.

>