a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Studená jogurtová omáčka s bylinkami

Použité suroviny

dva velké 500 g jogurty,
2 stroužky česneku,
jedna čajová lžička mateřídoušky,
1 čajová lžička bazalky,
1 čajová lžička dobromysli,
1 polévková lžíce olivového oleje,
sůl

Postup

Česnek nadrobno rozsekáme přidáme sůl a spolu rozetřeme. Jogurt dáme do platěného pytlíku a necháme ho odkapat zhruba 4 - 5 hodin. Poté vyjmeme jogurt z plátna a přidáme rozetřený česnek. Smícháme, přidáme nadrobno nasekanou mateřídoušku, bazalku a dobromysl.

Zamícháme, přilijeme olivový olej. Dáme povařit, ale nevaříme, jen prohřejeme. Přidáme odkapaný jogurt, který ochutíme, vše smícháme a můžeme i mixovat. Necháme vychladnout a podáváme například se syrovou zeleninou.

>
close
Ostrov hraček