a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Thajská česneková čili omáčka

Použité suroviny

8 rozetrených strouzku cesneku
ca. 15 cervených cili papricek, ocistených a nakrájených na drobno
4 rajcata nakrájená na kosticky
3 kousky oloupaného zázvoru, velké asi jako palec ruky
180 ml kosticek cibule
2 PL sojové omácky
2 KL utluceného nového korení
2 KL cukru
2 PL oleje
1½ PL maizeny
sul podle chuti

Postup

Do kastrolu dejte vsechny ingredience krome cukru a maizeny. Varte mírným varem az se vse dobre provarí, asi 10-15 minut. Pokud se tekutina hodne odparí, pridejte pár lzic vody. Odstrante ze sporáku a nechte trochu zchládnout. Omácku nalejte do robota a rozmixujte na pastu takové hrubosti nebo hladkosti jakou si prejete.
Omácku vratte do kastrolu, pridejte k ní cukr a maizenu, podle chuti osolte a varte mírným varem az zacne houstnout. Rozdelte ji do sklenic a nechte zchládnout.
Z tohoto mnozství je asi 500-600 ml hotové omácky.
>
close
Ostrov hraček