a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Kedlubnová omáčka se strouhaným sýrem

Použité suroviny

3 ks bílých kedluben,
2 ks červených kedluben,
1 stroužek česneku,
1 ks cibule,
3 lžíce másla,
3 lžíce hotové jíšky,
300 ml zakysané smetany ,
1 lžička octa,
1 lžíce cukru,
2 lžičky zelené petrželky,
1 lžička pažitky,
200 g sýra typu Cihly,
podle potřeby: sůl a pepř, vroucí voda

Postup

Kedlubny oloupeme, omyjeme a pak nakrájíme na tenčí nudličky. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno. Vložíme do hrnce a podlejeme asi 200 ml vroucí vodou. Vše osolíme a necháme pod pokličkou dusit do změknutí. Po změknutí ingrediencí přidáme zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr, pepř, ocet, cukr, zelenou petrželku, pažitku a jíšku. Vše promícháme a asi ještě 5 minut provaříme na mírném plameni.
>
close