a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Vepřové ledvinky na smetaně

Použité suroviny

3-4 Vepřové ledvinky,
1 středně velká cibule,olej,
1-2 smetany (používám v kelímku polotučnou),
2-4lžíce hladké mouky na zahuštění,
kmín,
sůl nebo podravka(polévkové koření)

Postup

Den předem si připravte ledvinky,které zbavte kanálků (já je rozpůlím a vykrajím část ledvinek bez kanálků),protože to musíte dělat kousek po kousku,tak rovnou budete mít ledvinky nakrájené na nudličky.,ty si přendáte do síta propláchněte pod tekoucí vodou a 2krát ještě spaříte vařící vodou.Ledvinky si dejte do misky a zalijte mlékem,aby byli ponořené,dejte do lednice do druhého dne (mléko zbaví ledvinky škodlivin).

Druhý den ledvinky opláchněte pod tekoucí vodou(můžete ještě plolít vařící vodou).Cibuli si nakrájejte na drobno a nechte zpěnit na oleji.Přidejte kmín a ledvinky.Asi 1minutu restujte.Pak zalijte vodou,tak,aby byli ponořené.A nechte vařit asi 5-10minut. (POZOR BEZ POKLIČKY)Mezití si ve šlehačce rozmíchejte hl.mouku a vlijte na ledvinky.Pole toho kolik omáčky chcete můžete přidat i druhou šlehajdu,popřípadě ještě mléko.Opět vařte asi 5-10.(víc ne jinak ledviny budou tvrdé),radši spíše kratší dobu.Omáčku sudejte z plotny a dochuťte solí,či podravkou.Já dávám pouze podravku.Podávejte s knedlíky.

>
close