a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Zelená jarní omáčka

Použité suroviny

30g másla
1-2 lžíce hladké mouky
3/8l masového vývaru
1/8l šlehačky
2 vejce
svazek zelených bylinek - pažitka, petrželka, pampeliška, kopřiva,šťovík

Postup

Rozpustíme tuk, přidáme mouku, promícháme, produsíme a zalijeme studeným vývarem.
Rozmícháme a několik minut vaříme.
Vejce rozklepnme a žloutky rozkvedláme ve smetaně.
Vlijeme do omáčky a už nevaříme, jenom prohřejeme.
Na závěr přidáme jemně nakrájené bylinky a omáčku necháme ještě chvilku rozležet

Omáčka je vhodná k různě upraveným rybám, k masům. drůbeži, nebo k natvrdo uvařeným vejcím.
Hodí se i jako samostatná příloha k bramborům.

>
close
Ostrov hraček