a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Koprová omáčka z kuřecího vývaru

Použité suroviny

1 cibule,
1 lžíce olivového oleje,
1 velká lžíce nasekaného kopru,
1,5 l kuřecího vývaru,
1 smetana,
1/2 lžičky mletého černého koření,
1 lžíce cukru,
1 lžíce octu,
1 lžíce mouky,
na dochucení sůl

Postup

Cibuli nakrájíme na malé kousky a opečeme na olivovém oleji, zalijeme kuřecím vývarem, přidáme najemno nasekaný kopr, mleté černé koření a přivedeme k varu.
Ve smetaně si rozděláme mouku a za stálého míchání přidáváme do vývaru. Krátce povaříme, ochutíme cukrem, octem a solí.
Podáváme s bramborem a kuřecím masem.
>
close