a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Sýrovo-bazalková omáčka s kuřečí šunkou

Použité suroviny

100 g žervé (od Lučiny),
5 ks smetanového taveného sýra (nejlepší je Veselá Kráva),
100- 200 ml mléka,
2- 3 plátky plátkového sýra,
150 g kuřecí šunky,
bazalka,
sůl, pepř

Postup

Do hrnce dáme trochu vody (jen aby pokrývala dno), aby se nám nepřipálilo mléko. Do lehce ohřátého mléka přidáme žervé a vytvoříme nehrudkovatou omáčku. Mezitím rozmačkáme vidličkou tavené sýry a poté je přidáme do omáčky. Na teflonové pávičce osmahneme na sucho kuřecí šunku pokrájenou na kostičky. Až šunka zezlátne, přidáme ji do omáčky. Dochutíme bazalkou, solí a pepřem.
>