a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Játrová vepřová omáčka

Použité suroviny

1 větší cibule,
600 g vepřových jater,
dle chuti pepř, kmín, sladkou papriku, sůl,
na jíšku sádlo a hl. mouku,
tuk

Postup

Nakrájenou cibuli osmažíme v tlakovém hrnci do zlatova. Přidáme očištěná a nakrájená játra na kostky a zprudka orestujeme. Nesolíme! Podlejeme asi 3 cm vody, přidáme pepř, kmín, sl. papriku a zavřeme. Necháme 15-20 minut vařit do měkka. Zalijeme množstvím vody podle toho kolik chceme omáčky a uvedeme do varu. Mezitím se připravíme jíšku - sádlo rozpusíme a přidáme hladkou mouku. Jíšku dáváme postupně do vroucí omáčky, pokud je málo hustá, dohustíme hl. moukou a voudou rozšlehaného v hrnečku. Necháme povařit a osolíme.
Nejvhodnější příloha je rýže nebo uvařené brambory.
>