a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Japonská kořeněná omáčka

Použité suroviny

145 ml sladkého rýžového vína,
135 ml instanzního rybího vývaru,
120 ml rýžového octa,
100 ml sojové omáčky světlé,
25 ml sojové omáčky tmavé,
80 g cukru /do vína/

Postup

Instantní rybí vývar daši rozmícháme ve vodě dle návodu na obalu.
Pak 135 ml vývaru smícháme spolu s černou sójovou omáčkou, 40 ml rýžového octa, 45 ml mirinu, 15 g cukru a vše povaříme cca 8-10 minut.
Asi 100 ml povařeného vývaru smícháme se 100 ml světlé sójové omáčky, 100 ml mirinu, 80 ml rýžového octa a 75 g cukru a omáčku vaříme tak dlouho, dokud se zhruba polovina tekutiny nevyvaří.
Vychladlou omáčku podáváme jako přílohu k suši.
>
close