a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Kedlubnová smetanová omáčka

Použité suroviny

1 velký kedluben,
1 velká cibule,
1 l masového nebo zeleninového vývaru,
1 dl smetany,
1 velká lžíce olivového oleje,
1 velá lžíce octu,
1 velká lžíce cukru,
1 velká lžíce polohrubé mouky,
dle chuti sůl nebo vegetu

Postup

Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na olivovém oleji. Kedluben si nastrouháme nahrubo na struhadle
a přídáme na osmaženou cibulku, zalijeme masovým nebo zeleninovým vývarem a dusíme doměkka. Když máme kedlubny uvařené, osolíme je a přidáme cukr. V 1 dl smetany rozděláme mouku a vlijeme na kedlubny, krátce povaříme a nakonec ochutíme octem.
>