a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Jednoduchá fazolková omáčka s masem

Použité suroviny

3 lžíce oleje,
1 cibule,
400 g vepř. plece,
1 sklenice steril. fazolek,
3 lžíce sladké papriky,
masox,
cukr,
pepř,
sůl,
1 bal. smetany na vaření,
jíška,
trocha vody

Postup

Cibuli nasekáme najemno. Vepřovou plec nakrájíme na kostky.
Na oleji zpěníme cibuli. Zaprášíme ji paprikou a přidáme kostky vepřového masa. Maso osolíme, opepříme a jen chvíli orestujeme. Pak zalijeme vodou, přidáme kousek masoxu a necháme dusit doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme vodou.
Ze skleničky sterilovaných fazolových lusk¨scedíme lák a ten si schováme. Fazolky ještě pokrájíme na menší kousky.
Do měkkého masa přidáme scezené fazolky a chvíli je dusíme. Pak vše trošku přisladíme a dolijeme lákem z fazolek.
Nakonec omáčku zahustíme instatní jíškou. Fazolková omáčka může být klidně hustší, protože po vypnutí, když přestane bublat, do ní vlijeme jednu smetanu na vaření.
>