a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Houbová omáčka se smetanou

Použité suroviny

sůl,
1 větší cibule,
1 kostka masoxu,
2 lžíce mletého kmínu,
400 g čerstvých hub,
1 kelímek zakysané smetany,
pepř

Postup

Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Máslo rozpustíme a orestujeme na něm cibuli. Vsypeme houby, kmín, rozdrobíme masox a dusíme. Pokud jsou houby sušší a nepouští vodu, postupně podléváme vodou. Ve sklenici vody si rozmícháme solamyl a vlijeme k houbám, abychom omáčku zahustili. Chvilku povaříme a odstavíme. Do takto připravené omáčky vmícháme kysanou smetanu a podle chuti dosolíme a dopepříme. Servírujeme s hovězím masem a houskovým knedlíkem.
>
close